top of page
OTTHON FELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS
ac.jpg

A pályázat leírása

 

2021. január 1-jén hivatalosan is indul a kormány gondozásában, a Családvédelmi terv részeként a lakás felújítási pályázat, és egészen 2022. december 31-ig igénybe vehető. A pályázat segítségével saját tulajdonú ingatlan felújítását 3 millió forintig visszatéríti az állam, amennyiben legalább egy gyermeket nevelnek otthon. A lakás felújítási pályázatot nem Európai Uniós forrásokból finanszírozzák, hanem a kormány támogatja. Ígéretük szerint emiatt nincs maximalizálva az igénybe vehető összeg, megpróbálnak minden jelentkezőnek lehetőséget biztosítani a kedvezmény igénybevételére. A támogatást utólag fizeti ki a Magyar Államkincstár az elvégzett munkáról 2021. január 1. dátumnál nem régebbi számla ellenében. A számla kiállításának a dátumától kezdve 60 nap áll rendelkezésére az elszámolás érdekében a benyújtására. Anyag- és munkaköltségre is igénybe vehető a támogatás, amennyiben számlával igazolható a beszerzett anyag vagy az elvégzett kivitelezői munka. Az Államkincstárt 35 napos határidővel fizet, utalásban. Mind az igénylés, mind a dokumentáció benyújtása teljesen online felületen is intézhető. A maximum 3 millió forintig igénybe vehető támogatás valóban a pályázat előírásai alapján megtörtént felhasználását a kifizetéstől számított 6 hónapig kormánybiztosok ellenőrizhetik. További kötelezettség azonban nem áll fent – eladható a felújított ház lakás időkorlát nélkül, és az összeget sem szükséges visszafizetni.

Az igénylés feltételei

 

- Legalább 12 hetes, legfeljebb 25 éves lehet a gyermek. Amennyiben tartósan beteg a gyermek és GYOD-ban részesül az őt otthon nevelő szülő a gyermek kora nem számít.

- Nem kizárólag házaspároknak szól a lehetőség, élettársak, különélők, elváltak is igénybe vehetik a támogatást.

- Legalább 1 éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges a támogatás igénybevételére, amely maximum 30 napra szakadt meg.

- Fontos, hogy az igénylő tudja igazolni a köztartozás-mentességét.

Felhasználható​

- fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását,

- klímaberendezés beépítése, cseréje, napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje.

szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje

 

Keressen minket további személyre szabott információkért az otthon felújítási pályázatról!

AEROCONTROL
HIRLING ZSOLT
Ügyvezető
info@aerocontrol.hu
+36 30 512 9895
Villany Verda Kft.
Telephely: 3300 Eger, Maklári út 131/2
Adószám: 27053472-2-10
bottom of page