top of page
HŐSZIVATTYÚ
two_column_content_b_1216144061.jpg

A hőszivattyús technológia a levegőből vagy földből nyert energia felhasználásán alapul.

Kitűnő hatásfokú, gazdaságos és környezetkímélő.

 

Mi segítünk Önnek a teljes hőszivattyús fűtés-hűtés rendszer kiépítésében.

Megtervezzük a rendszert, szállítjuk az anyagokat, beüzemeljük és garanciát is adunk.

Architectural Plans
TERVEZÜNK
140403-Nu-Heat-Plymstock-Installation-Ma
KIVITELEZÜNK
Columbus-Heating-Guide-Heat-Pump-Mainten
KARBANTARTUNK

MILYEN ELVEN MŰKÖDIK A HŐSZIVATTYÚ?

A hőszivattyúk működéséhez leglényegesebb a hűtőközeg, aminek forráspontja alacsony hőmérsékleten van. Ezen gépek az alacsony hőmérsékletű környezetből képesek hőt elvonni és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítani. Ennek a folyamatnak célja a hőenergiával való gazdálkodás, melyet pl. meleg víz készítéshez fel lehet használni a környezeti hőt hasznosítva. A hőszivattyú olyan gép, amely a meleg oldalon leadott hőt fogja felhasználni. Hétköznapi nyelven, a hűtőgépek működéséhez hasonló fizikai elv alapján működnek. 

LEVEGŐ - VÍZ HŐSZIVATTYÚK

Világunk energiáinak egy nagy része a levegőben raktározódik. A levegő-víz hőszivattyú ezt az energiát használja olyan módon, hogy egy hűtőközeg segítségével a levegőből kivonja az energiát és ezzel egy időben a lakásában fűtéshez használt vizet felmelegíti. A hűtőközeg ez idő alatt csak halmazállapotot vált, elpárolog, vagy cseppfolyóssá válik. A folyamat a víz forralásának folyamatához hasonlítható, csak itt a hűtőközeg nem 100 Celsius fokon forr el, hanem képes alacsonyabb hőmérsékleten erre a halmazállapot változásra (akár 0 °C-on is). Ennek a folyamatnak a folyamatosságát a hőszivattyú elengedhetetlen része, az elektromos kompresszor látja el. A kompresszornak két feladata van: a felvett hőt szállítja az épületben, illetve a hűtőközeget melegíti fel, összenyomással.

HŐSZIVATTYÚ: A TÖKÉLETES MEGOLDÁS FŰTÉSHEZ ÉS HŰTÉSHEZ

A hőszivattyú működéséhez nem szükséges semmilyen füstgáz elvezető rendszer, nincs szükség gáz bekötésére. A közművek bekötése hosszadalmas és költséges eljárás, a hőszivattyú telepítése egyszerű, gyorsan megoldható. Minimális áramfogyasztással működik. Hosszútávon gazdaságos, és az egyik legtisztább  fűtési  megoldás.   Energia   felhasználásának  nagyobb  részét a  környezetből nyeri,  ha  megújuló

ASHP-home-radiator-underflo_edited.png

energiát (szél vagy napenergia) használunk a hőszivattyú által fogyasztott áramhoz, nagyon biztonságos, CO mentes rendszerrel fűthet. Többféle hőszivattyú létezik attól függően, hogy honnan vonják el a működésükhöz szükséges hőt. Különbséget teszünk geotermikus, víz és levegő hőszivattyúk, ez utóbbin belül levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyúk között.

TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN A HŐSZIVATTYÚS RENDSZEREKRŐL?

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA ÉS KÉSZSÉGESEN SEGÍTÜNK TERVEZÉSBEN, KIVITELEZÉSBEN, KARBANTARTÁSBAN.

bottom of page