top of page
HŐVISSZANYERŐS
SZELLŐZTETŐRENDSZER
zehnder-technologia-kozponti.jpg

MIÉRT ÉRDEMES SZELLŐZTETŐGÉPET SZERELNÜNK OTTHONUNKBA?

 

Ha elege van a porból, szmogból, pollenből és zajból, van megoldás!

Ajánlatunk: egészséges élet, tiszta, friss levegő energiatakarékos módon.

A hővisszanyerős szellőztető rendszer lényege, hogy a kintről beszívott friss levegő úgy cserél hőenergiát a bentről elszívott, elhasznált levegővel, hogy közben nem keveredik azzal. A hővisszanyerő rendszer különböző szűrőpontokkal is rendelkezik, így ezek segítségével a levegő friss, oxigénben gazdag és tiszta is lesz.

SZELLŐZTETŐRENDSZER TÍPUSOK

zehnder.jpg
KÖZPONTI SZELLŐZTETŐRENDSZER
A központi hővisszanyerős szellőztető rendszerek komplett           otthonok, házak, vagy akár irodák         szellőztetéséhez lettek                             tervezve.
A folyamat a központi gépben történik, de a hővisszanyerő mellett egy komplett légcsatorna rendszer beépítésére is szükség van. Ebben az esetben érdemes már az építkezés során megtervezni a légcsatornák rendszerét, és kiválasztani a központi gép helyét, ugyanis utólag sokkal nehezebb beépíteni azokat. A rendszer megtervezése még akkor is ajánlott ebben a szakaszba, ha hővisszanyerőt csak később vásárolja meg valaki, ez utólag is csatlakoztatható.
zehnder-technologia-decentralizalt_edite
DECENTRALIZÁLT SZELLŐZTETŐRENDSZER
A decentralizált hővisszanyerős szellőztető rendszerek a hálószoba,         konyha, mosókonyha méretének                  megfelelő helyiségek                                    szellőztetéséhez lettek tervezve.
Kevésbé nevezhetőek rendszernek, hiszen a gépen kívül nincsenek további elemek. Ebből kifolyólag a beszerelésük is jelentősen egyszerűbb, akár utólag is könnyen kivitelezhető. A kiszemelt helység falán szükség van egy, a szabadba vezető nyílás kialakítására, ez elé kerül a gép. Hátránya a központi gépekkel szemben, hogy a szellőztetni kívánt térben kell elhelyezni. Azon kívül, hogy emiatt helyet foglal a szobában, az üzemeltetés során a ventilátor hangot bocsát ki. Hálószobákba ezért érdemes egy csendesebb modellt választani.

ÉLETTANI HATÁSOK

Oxigéndús levegővel látja el otthonát

 

A friss levegő oxigéntartalma magasabb, ez pedig számos előnnyel jár. A CO2 tartalom növekedésével olyan kellemetlenségeket tapasztalhatunk, mint a fejfájás, a fáradékonyság, ingerlékenység, rossz alvás, vagy a koncentrációs képesség csökkenése. Ezek a kellemetlenségek sokszor észrevétlenül jelentkeznek, és nem is egyértelmű az okuk.

Kiszűri a szennyeződéseket

 

A rendszer másik nagy előnye a szűrőkben rejlik. Ezek több ponton is beépíthetőek, és több különböző finomságban elérhetőek. A szűrt levegő pozitív hatással van az asztmatikus tünetekre, csökkenti a légzőszervek irritációját.

MEGTÉRÜLŐ BEFEKTETÉS

A hővisszanyerő rendszer beépítésének költsége a beüzemelést követően azonnal elkezd megtérülni!

 

Ez a rendkívül hatékony üzemeltetésből fakad. Ahogyan a rendszer neve is árulkodik róla, a beáramló friss, és a kiszívott elhasználódott levegő a rendszeren belül hőenergiát cserél, így a hűtésre/fűtésre fordított energia újrahasznosításra kerül. Ez a megoldás nem csak más rendszereknél gazdaságosabb, de az üzemeltetése még a hagyományos szellőztetésnél is olcsóbb. Utóbbi esetben a télen felfűtött, nyáron pedig a lehűtött levegő távozik a nyílászárókon keresztül.

TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN A SZELLŐZTETŐ RENDSZEREKRŐL?

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA ÉS KÉSZSÉGESEN SEGÍTÜNK TERVEZÉSBEN, KIVITELEZÉSBEN, KARBANTARTÁSBAN.

bottom of page